Army of Darkness (Evil Dead 3)!



Genre: Actionkomedi
Skådespelare: Bruce Campbell, Embeth Davidtz
Regi: Sam Raimi

Efter en veckas försening kommer här sista recesionen av Evil Dead-triologin, och det är avikaren Army of Darkness! I slutet av Evil Dead 2 skickades Ash till medeltiden och det är där den här filmen börjar. Han kallas för "den utsände" som ska stjäla de dödas bok för att rädda världen. Innan han rör vid boken måste säga en speciell formel, annars släpper han lös de döda. Såklart glömmer han orden.  

Till skillnad från de förra filmerna är det här inte skräck. Det är komedi. En rolig sådan. Hela "transporterad till medeltiden från vår morderna trygghet"-grejen är som upplagt för missförstånd och skämt. Det finns många roliga scener, men filmen är kort, det drar ner betyget. 

Det bästa med filmen är utvecklingen av Bruce Campbell's karaktär. I första filmen var han bara rädd och vid liv, men nu är han egoistisk och charmig. Han referrerar hela tiden till utryck som de stackars medeltida människorna inte har en chans att förstå. Jag skrattade mycket.

Men man saknar äcklet och låtsasblodet som gjorde de första filmerna till kultklassiker. Det planeras en remake av första filmen, och en uppföljare med Bruce Campbell. De ska tydligen gå tillbacka till den gamla stilen, vilket är positivt. Men då får man hoppas att Ash är lika rolig som i Army of Darkness, lika galen som i Evil Dead 2, och lika rädd som i Evil Dead 1.

Betyg: 7/10 Sevärd  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0