Johnny Depp och Heath Ledger i samma film kan aldrig bli fel!


Snabba Cash


Jag älskade denna bok, ska defentivt se filmen. Är osäker på om filmen kommer att vara bra.

Vad tror ni? Bra eller Blää?

Läs boken i alla fall, det är garanterat något som underhåller!!!

28 days later-recensionen! Se hela film i inlägget innan!


Genre:
Skräck
Skådespelare: Cillian Murphy
Regi: Danny Boyle

Jag verkar ha fastnat i skräck-genren, men hoppas på mer barntillåtet i framtiden!

28 days later handlar om Jim, som vaknar upp till en zombie-infekterad värld. Han räddas av Selena och Mark, och de försöker tillsammans hitta en väg att överleva. Visst låter det kliché, men 28 days later återuppfinner fenomenet zombiefilm. Hur?

Det är mera ett våldsamt drama än en skräckis. Bra skådespelare, smart handling och smart dialog, som mer centrerar kring en grupp människor som kämpar för att överleva än de klassiska blod, inälvor och chock-scener som brukar förekomma. Relationen mellan karaktärerna utvecklas mycket bra.

Vissa av scenerna påminner om Evil Dead, för kameran agerar skådespelare ibland, när zombies kommer nära ser man det hur deras synpunkt. Till skillnad från Evil Dead så är det handlingen, inte skräcken, som är i centrum. 28 dagar senare liknar på många sätt Day After Tommorow (en av mina favoriter) en grupp människor som vill överleva, och hur man agerar i den situationen.

Jag har inget dåligt att säga om den, bra skärckfilm, bra thriller, bra drama, bra action, bra psykologi. Jag rekommenderar denna film till alla, även de som inte som inte gillar skräck eller zombies!

Betyg: 9/10 - mycket sevärd

Se zombiefilmen 28 days later här!!!


Filmer jag ska se i år


Top 3: de bästa CGI*-filmserierna!

Eftersom jag har varit upptagen har jag inte kunnat göra så mycket jag velat på bloggen, men här är en topplistan i alla fall! *CGI är sättet dessa filmer tillverkas.

1: Ice Age


Har alltid varit min absoluta favorit, för att den är den mest framstående komiskt. Ettan var rolig, men jag hade inte stora förväntningar på 2:an, uppföljare brukar ju bli sådär. MEN 2:an är min absoluta favoritfilm inom animationsvärlden och platsar högt på alla andra listor. Att Robert Gustafson är med gör det inte sämre direkt.

2: Shrek



Ibland kommer det filmer som ändrar fimlbranshen helt. Shrek var en sådan film. Det var barnvänligt, roligt för vuxna, roligt för tonåringar, och gav oss en fräsch uppdatering på de irriterande "familje"-filmerna som de flesta vuxna helst skippade. Jag gillar Shrek starkt, även om fokuset ligger mer på storyn än comedyn. Det finns många skratt, men lite för de mindre, kanske.

3: Madagaskar


Också en riktigt rolig filmserie. Madagskar-filmerna har roliga-röst skådespelare (Ben Stiller, David Scwimmer, Chris Rock mm) som har tilldelats roliga karaktärer. Anledningen till att den kom längst ner är att den första filmen inte var en film som var underhållande för vuxna, det var mer en barnsaga, animationen var lite kantig också. 2:an är dock väldigt rolig (slår Shrek 3) och jämnade ut problemen i ettan.

Andra filmer: Horton med Jim Carrey och Steve Carell fick mig att skratta mer än en gång (1004). På andra sidan häcken var rolig, men ojämn. Toy Story- filmerna var revolutionerande i sig, men mest för barn.

Det var slutet på Animations-veckan vänner, lämna förslag om vad jag ska recensera!!!

Trevlig helg!

RSS 2.0